Hoe rekent Ajax af met de concurrentie?

Als je naar het indrukwekkende doelsaldo van Ajax dit seizoen kijkt zou je zeggen dat er geen club is die kan tippen aan de Amsterdammers dit seizoen. Niets is echter minder waar. Ondanks de pas twee tegentreffers verloor Ajax al negen punten dit seizoen en staat grote concurrent PSV in punten gewoon gelijk. Feyenoord heeft een wedstrijd minder gespeeld, maar staat op verliespunten zelfs bovenaan. Hoe gaat Ajax ervoor zorgen dat de concurrentie de komende tijd alsnog afgeschud gaan worden in de strijd om de titel?

Vooropgesteld, Ajax is nog altijd dé grote favoriet volgens grote wedkantoren als TOTO. Toch zal de club in de resterende 21 duels op moeten passen voor Feyenoord en PSV.

Feyenoord

Onder de nieuwe trainer Arne Slot presteren de Rotterdammers dit seizoen boven verwachting goed. Zo won Feyenoord onder meer in Eindhoven van PSV met maar liefst 4-0 en werden tot nu toe slechts acht punten verspeeld. Daarmee is de Rotterdamse club koploper op basis van de verliespunten, ware het niet dat ze een wedstrijd minder hebben gespeeld.

De vraag is hoe lang Feyenoord de strijd vol gaat houden. De grootste kritiek op de selectie van de Rotterdammers is de breedte ervan. Er is best wat kwaliteit voor handen, maar de bank is wel erg mager bezet. Hoe gaan ze in de Kuip om met blessures of mogelijke corona-besmettingen de komende tijd.

Eind december ontmoeten Ajax en Feyenoord elkaar in Rotterdam. Voor de Rotterdammers kan het slecht nieuws betekenen als er dan nog altijd geen fans welkom zijn in het stadion. Het legioen in de Kuip kan namelijk duidelijk als twaalfde man fungeren. Het zal de eerste krachtmeting worden tussen de beide teams, nadat ze allebei PSV met grote cijfers versloegen. Kampioen word je echter niet tegen de andere toppers, ook tegen de andere clubs zal je er moeten staan dit seizoen, iets dat bij zowel Ajax als Feyenoord nog een beetje ontbreekt. Feyenoord verloor bijvoorbeeld kansloos met 3-0 bij reuzendoder FC Utrecht.

PSV

In de eerste maanden van het seizoen leek alles perfect te verlopen voor de Eindhovenaren. Er werd in de Champions League voorrondes gewonnen van Galatasaray en Midtjylland en in de Johan Cruijff schaal werd Ajax met grote cijfers verslagen. De investeringen bleken goud waard te zijn geweest en de jacht op de titel kon serieus ingezet worden. Helaas lukte het niet de Champions League te bereiken nadat Benfica over twee duels nét te sterk bleek.

Daarna leek de klad er ook in te komen bij PSV. Ondanks dat veel spelers vaak rust kregen, kwamen er steeds meer blessures. PSV verloor met 4-0 van Feyenoord en zelfs met 5-0 van Ajax. Daarnaast misten onder meer de aanvallers Gakpo, Madueke, Zahavi en Vertessen allemaal een deel van de wedstrijden door blessures.

Waar Ajax en Feyenoord al de nodige punten lieten liggen tegen de kleintjes is dat bij PSV minder het geval. De Eindhovense club verloor weliswaar kansloos van Ajax en Feyenoord, maar verspeelde daarnaast slechts drie punten. Daarnaast werd er bijvoorbeeld wel gewonnen van AZ.

Als PSV het volhoudt om de punten te pakken tegen de andere clubs, dan zullen ze zeker lang mee gaan doen om de titel. Ajax zal alle zeilen bij moeten zetten om zowel Feyenoord als PSV achter zich te houden.

Bron:
Advertorial

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.