Erik ten Hag

“Hoe ze daarmee moeten omgaan, is kennelijk nogal moeilijk voor ze”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft de afgelopen dagen gereageerd op de slechte prestatie tegen FC Groningen. De Amsterdamse club behaalde wel een zeer gelukkige overwinning, maar het spel was beneden alle peil. Na de interlandperiode was de focus er niet meer en volgens De Telegraaf doelt de coach vooral op twee spelers, namelijk Justin Kluivert en Matthijs de Ligt.

“De jonge spelers die vermoeid terugkomen van interlands, weten daar vaak niet mee om te gaan”, zegt ten Hag. Volgens de ochtendkrant doelt de Ajax-coach op Kluivert en De Ligt en hun ‘bliksembezoek’ aan Barcelona. “De focus, de aandacht en het spanningsveld zijn dan toch even weg. Je geeft ze bepaalde vrijheden, maar hoe ze daarmee moeten omgaan, is kennelijk nogal moeilijk voor ze. Voor deze groep zal ik het in het vervolg zeker meenemen of het verstandig is om ze die vrijheden te geven.”

Schrok Ten Hag van het spel van Ajax en het tweetal? “Ik heb toch gezegd dat het slecht was. Ik ben ook kritisch, maar ik ben er niet van geschrokken, omdat ik weet waar de oorzaak ligt”, aldus de trainer. “Of dit de Ajax-standaard is? Nee, dit is niet wat je wilt. Het goede was dat we in de wedstrijd bleven. Ik heb vooraf gezegd: vind een weg om te winnen. Dat kan moeilijk zijn, maar elke club heeft het wel eens moeilijk. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gekanteld en gewonnen. Op basis van het laatste half uur was dat ook verdiend.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.