Hoesen leert stiftjes van Bergkamp

Danny Hoesen debuteerde zondagavond op het EK-21 met een invalbeurt. Daarin was hij direct trefzeker en de aanvaller is dan ook tevreden. “Als je invalt wil je toch een goaltje meepikken als spits en dat lukte vandaag. De Ajacied stifte de bal over de doelman heen en maakte zo de 4-1. Bij Ajax leert hij stiften van Dennis Bergkamp, assistent-trainer van Frank de Boer. “Ik heb veel van zijn stiftdoelpunten gezien. En op de training laat hij ook nog wel eens wat zien.”

Hij vervolgt over Bergkamp: “Ik kan zeker van hem leren”, zegt Hoesen tegenover Novum. “Je kan er wel op trainen, maar je moet een beetje het gevoel ervoor hebben waar jij staat en waar de keeper staat”, legt de jeugdinternational uit. Niet alleen Hoesen, maar ook Ola John scoorde zondag met een stiftje tegen Jong Rusland. “Die van hem was ietsjes mooier”, blijft hij kritisch op zichzelf. “Ik dacht dat ‘ie iets te zacht was, maar uiteindelijk net hard genoeg om over de lijn te gaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.