Hoesen scoort voor winnend Jong Oranje

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 juni 2013 20:16 – Bron: Ajaxinside.nl

Jong Oranje heeft een fantastisch resultaat behaald op het EK-21 in Israël. De ploeg van Cor Pot wist zondagavond Jong Rusland met maar liefst 5-1 van de mat te vegen. Door de overwinning is Nederland al bijna zeker van een plek in de halve finales van het toernooi. De eerste groepswedstrijd werd met 3-2 gewonnen van Jong Duitsland. Daardoor lijkt de laatste poulewedstrijd tegen Jong Spanje enkel nog voor de statistieken te zijn.

Tegen Jong Rusland leek het er in de eerste helft helemaal niet op dat er veel goals zouden vallen. Er werden maar weinig kansen gecreëerd. Een kleine tien minuten voor rust wist Oranje, met Ricardo van Rhijn en Daley Blind in de basis, toch toe te slaan. Georginio Wijnaldum schoot vanaf ongeveer achttien meter raak. 1-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft duurde het een kwartier tot het doelpuntenfestijn losbarstte. Luuk de Jong verdubbelde de score, vier minuten later leek Cheryshev het weer spannend te maken door de aansluitingstreffer te scoren, maar vijf minuten later zorgde Ola John alweer voor de 3-1.

Tien minuten voor tijd mocht Danny Hoesen zijn EK debuut maken. Hij stond nog maar koud in het veld en scoorde direct. Met een leep stiftje over de keeper gooide de Ajacied de wedstrijd in het slot. In blessuretijd bepaalde Leroy Fer de eindstand op 5-1.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.