Hogewoning op de weg terug

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 14 november 2013 11:21 – Bron: Ajax.nl

Petra Hogewoning scheurde in oktober 2012 haar linkerkruisband af en keerde precies een jaar later terug in de ploeg van Ed Engelkes. Onder andere tegen PEC Zwolle, ADO Den Haag en FC Utrecht kreeg de linksachter speeltijd toebedeeld. Vrijdag wacht de topper tegen PSV.

Helemaal zonder slag of stoot ging de revalidatie niet. “Ik ben in augustus voor de tweede keer geopereerd omdat ik bindweefsel in mijn knie had en hem daardoor niet kon strekken en ook niet goed kon schieten. Anders had ik het begin van het seizoen gehaald,” legt de 88-voudig international uit. “Nu voelt mijn knie net zo vrij als de andere knie.”

Ook haar rechterknie heeft een geschiedenis. In 2007 scheurde Hogewoning ook een kruisband af. Toch beaamt de 27-jarige Ajacied dat haar tweede kwetsuur letterlijk en figuurlijk als een mokerslag aankwam. “We trainden vier tegen vier, toen ik wilde wegdraaien en iemand mijn scheenbeschermer aantikte. Vervolgens voelde ik mijn knie naar binnen klappen. Ik hoorde en voelde het gewoon scheuren. De volgende dag gaf een MRI-scan uitslag: mijn knie was stuk.” En dat terwijl ze zich na avonturen in Rusland, Amerika en Duitsland juist had verheugd op een rentree in de Nederlandse competitie. “Ik had er heel veen zin in, dus die blessure was vreselijk balen. Ook omdat ik hierdoor het EK miste.”

Hoewel Hogewoning inmiddels fit is verklaard, gaat de technische staf voorzichtig met haar om. “Ik kom natuurlijk terug van een zware blessure, dus veel wedstrijden in korte tijd is wat te veel van het goede.”

“Ondanks dat ik geen last meer heb van mijn knie merk ik wel dat ik wedstrijdritme mis. Ik ben ook sneller vermoeid dan voorheen en draai nog wat trager. Angst in de duels heb ik echter niet.”

Vrijdagavond ontvangen de Ajax Vrouwen de vrouwen van PSV. De wedstrijd wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst en begint om 19:30 uur. De toegang is gratis.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.