Hoogendijk stopt als Oranje Leeuwin

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 januari 2017 23:33 – Bron: Wasserman

1404315973

Anouk Hoogendijk is international-af. De Ajacied heeft besloten om een punt te zetten achter haar interlandcarrière, zo vertelt ze op de website van haar managementbureau. “Uiteraard is dit een moeilijk besluit, maar ik denk dat dit wel de juiste is. Ik kijk met een tevreden en trots gevoel terug op mijn tijd in het Nederlands Elftal. Ik ga Oranje, ook al maak ik er geen deel meer van uit, komende zomer op de voet volgen”, doelt zij op het EK dat aankomende zomer in eigen land wordt georganiseerd.

“Ik ben ervan overtuigd dat dat een fantastisch toernooi gaat worden. Er staat een jong, talentvol team dat mag gaan acteren op een prachtig toernooi. Ik wens ze natuurlijk het allerbeste. En als de nood echt hoog is op mijn positie, kan de bondscoach me altijd bellen.” Hoogendijk, die met Ajax een uitstekend seizoen doormaakt, speelde haar laatste interland in september 2015. Sindsdien heeft ze enkel op de stand-by lijst gestaan. Haar hoofdreden van stoppen legt ze uit als ‘Omdat ik me in mijn huidige rol bij Oranje niet prettig voel’. In totaal speelde ze 103 interlands.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.