Hulp ex-Ajacied Milik niet voldoende voor Ajax

De oud-Ajacied Arek Milik heeft zijn draai volledig gevonden in Napels. De Pool scoort er danig op los voor de Sicilianen, zo ook tegen Salzburg. In het thuisduel haalde Milik de trekker een maal over en ook op vreemde bodem tekende hij voor de 0-1.

Salzburg revancheerde zich daarna op de 3-0 uitnederlaag en tekende thuis voor een 3-1 overwinning. Daarmee zijn de Oostenrijkers alsnog uitgeschakeld maar pakten ze desondanks cruciale Europese punten. Nederland en Oostenrijk zijn op de landenranglijst verwikkeld in een hardnekkige strijd om plaats 11.

Door de overwinning wipt Oostenrijk net over Nederland heen. Dat betekent dat het land in 2020-2021 zijn kampioen direct mag afvaardigen naar de Champions League. De laatste hoop voor Nederland ligt bij Ajax. Aangezien de Oostenrijkers geen ijzers meer in het vuur hebben op Europees vlak kan een gelijkspel of meer in de volgende ronde Nederland weer terugbrengen naar plek 11.

De overige Europese prestaties voor Ajax pakten wisselend uit. Benfica wist Dinamo Zagreb in de verlenging uit te schakelen waardoor de Portugezen Ajax op de clubranglijst weer kunnen inhalen. Dinamo Kiev wat nog vlak voor Ajax staat werd thuis gedeclasseerd door Chelsea (0-5) waardoor Ajax de Oekraïense club dicht in het vizier heeft. Een goede prestatie in de volgende ronde kan ervoor zorgen dat de Amsterdammers haasje over gaan.

De clubranglijst is van belang voor de indelingen bij de lotingen.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.