Hulshoff: ‘Hij is een echte Ajacied en blijft het liefst nog lang bij de club’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 28 februari 2017 12:09 – Bron: Voetbal International

1474496044
Ajax won afgelopen zondag met 4-1 van Heracles en bleef zo in het spoor van koploper Feyenoord. De Amsterdammers speelden, vooral verdedigend, niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Peter Bosz was na afloop kritisch op zijn eigen ploeg, maar genoot ook. De oefenmeester koos ervoor om de geblesseerde Nick Viergever te vervangen voor Matthijs de Ligt en kreeg daar geen spijt van. De talentvolle verdediger viel uitstekend in en had een belangrijk aandeel in de overwinning door de 2-1 binnen te koppen. “Het was een ongelofelijke week,” aldus de jonge mandekker.

Voor De Ligt was het duel met Heracles Almelo zijn derde wedstrijd in de vijf dagen. Op maandag versloeg hij met Ajax onder 19 de leeftijdsgenoten van Dinamo Kiev en op vrijdag werd hij met Jong Ajax periodekampioen in de Jupiler League. Ondanks zijn stormachtige ontwikkeling blijft de pas zeventienjarige verdediger rustig en gefocust op de toekomst. “Het is niet zo dat ik in de wolken ben. We gaan van dag tot dag verder.”

Een belangrijke rol in de ontwikkeling van De Ligt is weggelegd voor Barry Hulshoff. De oud-Ajacied was één van de centrale verdedigers van het Gouden Ajax uit de jaren ’70 en is daarmee de uitgelezen persoon om De Ligt verder te helpen. “Samen met zijn ouders, die Matthijs met beide benen op de grond houden, ondersteun ik hem waar nodig. Ik hoef geen geld te verdienen aan Matthijs, maar gun hem net zo’n mooie loopbaan als ik heb gehad.” Aldus Hulshoff tegenover VI. De centrale verdediger van weleer geniet van zijn pupil en ziet dat hij op de goede weg is. “Matthijs zit voor honderd procent in de voetballerij. Hij is niet alleen met zichzelf bezig, maar met het totaalplaatje. Ook op het veld. Bij Jong Ajax coacht hij zijn mede-verdedigers zelfs al. Natuurlijk heeft hij nog niet de ervaring en leeftijd om dat volledig uit te dragen, maar dat is een stap voor later.”

De Ligt is op de goede weg, maar heeft ook nog veel te leren. Hulshoff wil het talent daarbij zo goed mogelijk helpen, maar benadrukt ook dat hij het zelf moet doen. “Uiteindelijk bepaalt Matthijs of hij het redt of niet. Mijn ervaring is dat als het in het koppie goed zit, de kans groot is dat een talent ver komt. Matthijs heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet, maar het past bij zijn capaciteiten. Hij staat met beide benen op de grond en kan Ajax nog veel plezier brengen.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.