Huntelaar een serieuze optie voor Ajax

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 19 april 2016 08:53 – Bron: Algemeen Dagblad

1420802214

Vincent Janssen en Sebastién Haller zijn de namen die het meest worden gelinkt aan een zomerse overgang naar Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad gaan de Amsterdammers vol voor een oude bekende: Klaas-Jan Huntelaar. De clubleiding ziet in de 32-jarige spits de ideale kandidaat voor de spitspositie, zeker gezien zijn ervaring. Eerder kwam naar buiten dat de Achterhoeker een zogenaamde ‘Ajax-Klausel’ in zijn contract had. Dit werd door de spits echter nooit bevestigd.

De aanvaller vertrok in 2008 na een uitstekende periode bij Ajax naar Real Madrid. Ondanks een redelijk seizoen bleek er geen toekomst voor Huntelaar in Spanje te zijn. Hij vertrok naar AC Milan, waar hij zijn carrière van nieuw impuls probeerde te voorzien. Ook in Italië haalde The Hunter een prima gemiddelde, maar was hij nooit onomstreden in de spits.

Inmiddels speelt Huntelaar sinds 2010 voor Schalke 04. Bij de club uit Gelsenkirchen in hij reserve aanvoerder en scoort hij al jaren aan de lopende band. De spits en zijn management zijn op de hoogte van de interesse van Ajax. Afgelopen winter informeerde Overmars naar de situatie rondom Huntelaar, maar kreeg toen nog nul op het rekest. Onduidelijk is hoe de spits zelf tegenover een zomerse overstap naar Amsterdam staat.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.