Ajax spelers doelpunt

Huntelaar en Schöne breken records: “Ik denk dat hij blij was”

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar heeft afgelopen dinsdag zijn Europese doelpuntentotaal voor de Amsterdamse club scherper gesteld. Achttien Europese goals heeft de 35-jarige Ajacied achter zijn naam. Hij evenaarde een clubicoon en heeft er nog twee in het vizier. Lasse Schöne bereikte een andere mijlpaal. Hij speelde voor de Amsterdamse club inmiddels vijftig wedstrijden in Europa.

Huntelaar evenaarde Mister Ajax Sjaak Swart. Zou de 80-jarige oer-Ajacied daar blij mee zijn geweest? “Of Sjaak heeft zitten juichen of zitten vloeken bij de 1-0, weet ik niet. Dat moet je aan hem vragen. Maar ik denk dat hij blij was”, zegt de glimlachende Huntelaar tegen De Telegraaf. Johan Cruijff (25 goals) en Jari Litmanen (26 goals) staan nog wel redelijk ver voor op de Achterhoeker. Huntelaar heeft liever Champions League dan persoonlijke records: “Als je je te veel op goals focust, lukt het ook weleens niet. Ik moet ontspannen blijven, hard werken en bij de kansen die komen alles geven”, aldus de aanvaller.

Lasse Schöne speelde tegen Standard Luik dus zijn vijftigste Europese wedstrijd voor Ajax en de 32-jarige Deen is de tweede niet-Nederlander die dat aantal heeft behaald. Ook dat record heeft Litmanen (nog) in handen (54 wedstrijden). “Ik ben niet zo van de statistieken en had pas door dat dit mijn vijftigste Europese wedstrijd voor Ajax was toen ik het stadion binnenkwam. Het stond op een scherm”, zegt de middenvelder. Ajax gaat zeker door in Europa (Ajax behaalde tegen Sturm Graz al de Europa League) en hij zal het record van Litmanen waarschijnlijk breken: “Ik ben opgegroeid met klassieke nummers tien als Litmanen, Michael Laudrup, Roberto Baggio en Dennis Bergkamp. Dat waren mijn helden van vroeger, spelers waar ik graag naar keek en op wiens positie ik in de jeugd ook speelde”, aldus de trotse Schöne.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.