Huntelaar: “Het is knap hoe iedereen er op heeft gereageerd”

Klaas-Jan Huntelaar heeft vele successen gekend, maar een kampioenschap staat nog niet op de erelijst van de 35-jarige Ajacied. Vandaag werd Ajax officieus kampioen.  Aanstaande woensdag kan de spits eindelijk de kampioensschaal omhoog steken. Dan staat De Graafschap – Ajax op het programma.

Toch apart dat Huntelaar nog niet eerder kampioen is geworden. De voormalige international speelde onder andere voor Real Madrid en AC Milan. “Bij Real Madrid liep het op dat moment niet”, zegt Huntelaar tegen FOX Sports. “We eindigden met een achterstand van vijftien punten ofzo. Daarna werden we ook geen kampioen bij AC Milan en bij Schalke 04 werd het ook lastig met Bayern München en Borussia Dortmund. Nu is het uiteindelijk zo. Ajax speelt altijd om de prijzen. Het is ten eerste leuk om hier te zijn bij een fantastische club waar ik al eerder heb gespeeld en ook om een kampioenschap mee te maken.”

Ajax won met 4-1 van angstgegner FC Utrecht. Na 40 seconden stond Ajax al achter. “Als je 0-1 achter komt, krijg je wel een gevoel van: het zal toch niet? Tegen Tottenham gaven we het weg en stonden we in de rust met 3-0 voor eigenlijk, met de uitgoal. Het is zeer bitter dat we uiteindelijk verloren. Als je dan nu achterkomt is dat een nieuwe mentale tik. Het is knap hoe iedereen er op heeft gereageerd.”

De routinier kijkt nog terug op de zeer pijnlijke nederlaag tegen Tottenham. “Het besef is er bij iedereen dat we in de finale hadden moeten staan. We hebben het zelf verprutst. Dat gevoel overheerst wel. Je probeert het weg te slikken, maar het is een bittere pil. Dat duurt even. Vandaag en gister begon het weer te leven. Supporters waren bij het hotel om te laten zien dat ze meeleefden en er voor ons waren. We hebben zelf ook in de groepsapp gezegd dat we het hier voor doen. Als je die wint geef je het seizoen nog glans. Als je die verspeelt is het extra zuur”, aldus de opgeluchte Achterhoeker.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.