Klaas Jan Huntelaar

Huntelaar had ‘hoofdstuk Oranje’ al afgesloten

Klaas Jan Huntelaar is terug in de voorselectie van het Nederlands Elftal en dat is, gezien zijn optredens voor Ajax, niet erg verrassend. Toch had de spits zelf het hoofdstuk Oranje in zijn hoofd al afgesloten. “Zo gek is dat ook niet, want in deze WK-kwalificatiereeks ben ik niet één keer opgeroepen. Eerlijk gezegd was Oranje voor mij al een afgesloten hoofdstuk”, aldus de Ajacied in Voetbal International.

Nu kan het dus zijn dat Dick Advocaat wel een beroep op Huntelaar doet. De definitieve selectie moet nog bekend worden gemaakt, maar Huntelaar kan zomaar een belangrijke rol gaan spelen in de strijd voor een plek op het WK 2018 in Rusland. “Kwalificatie voor het WK is ver weg. Iedereen kan rekenen. Echt alles moet goed vallen begin oktober, anders wordt het weer een stille zomer. En dat is wel heel pijnlijk natuurlijk.”

Huntelaar wil niet speculeren of hij bij de definitieve selectie zit. “Het heeft geen zin om nu dieper op mijn rol in te gaan, zolang het niet concreet is.” Toch hoopt hij natuurlijk wel dat Advocaat hem oproept voor de duels tegen Wit Rusland en Zweden. “Ik heb altijd met veel plezier voor Oranje gespeeld, en inderdaad, in een periode waarin succes een automatisme was. De WK’s van 2010 en 2014, dat maakte veel los. Mooie herinneringen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.