Huntelaar houdt Ajax scherp: “Miste ik tegen Fortuna en nu weer soms”

Klaas-Jan Huntelaar speelde dit seizoen in zes eredivisiewedstrijden mee bij Ajax. Van de 540 wedstrijdminuten speelde de 36-jarige Ajacied 251 minuten mee. Daarin was de spits alweer goed voor vier doelpunten en twee assists. De routinier is nog altijd zo scherp als een mes en helpt zijn team vaak over het dode punt heen.

Zo ook gisteren tijdens Ajax – FC Groningen (2-0). De international viel 32 minuten voor tijd in. De stand was toen nog 0-0. Huntelaar zorgde voor de tweede Ajax-goal. “Je moet alles doen om te scoren”, zegt ‘The Hunter’ tegen het ANP. “Dat miste ik woensdag tegen Fortuna Sittard en nu weer soms.”

Ajax-coach Erik ten Hag is blij met de doelpuntenmaker, maar een basisplaats lijkt er niet in te zitten. “De trainer en ik zitten vaak wel op één lijn”, stelt de oudgediende. “Natuurlijk schiet ik hem wel eens aan. Maar ik kan hem ook niet dwingen.”

Volgende week staat het Champions League-duel tegen Valencia op het programma. “In zulke wedstrijden staat Tadic vaak in de spits en dat is vorig seizoen ook goed gegaan. Valencia is een mooie club met een prachtig stadion met steile tribunes. Ik heb daar gespeeld met Real Madrid en Schalke. Toen speelden Juan Mata en David Villa daar nog. Hopelijk kan ik mijn bijdrage weer leveren”, aldus de fanatieke topsporter.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ANP

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.