Klaas-Jan Huntelaar goal

Huntelaar: “Ik ga door totdat ik niet meer wil”

Klaas-Jan Huntelaar wordt op 12 augustus alweer 35 jaar. In de laatste wedstrijd tegen Sturm Graz liet de Ajax-spits een aantal grote kansen onbenut. Zit de sleet er niet al te veel op bij de Ajacied?

“Ik weet dat ik niet in de lente van mijn loopbaan zit. Het is herfst of winter, ja. Het begint eigenlijk winter te worden, hè? Winters zijn ook mooi. Bovendien kan ik goed tegen de kou. Ik ga door totdat ik niet meer wil. Als mijn hoofd of lijf er genoeg van heeft”, zegt Huntelaar tegen het Algemeen Dagblad.

De aanvaller, die vorig seizoen goed was voor 13 doelpunten in 28 wedstrijden, vindt dat hij fysiek nog goed kan meekomen. “Ik stel mezelf letterlijk nooit de vraag: kan ik het nog opbrengen? Want ik ga niet vragen naar de bekende weg. Want ja, ik kan het nog steeds opbrengen. Deze levensstijl is voor mij een tweede natuur. Zie het als een soort verslaving”, aldus de international.

Aan stoppen denkt Huntelaar nog niet. “Ik ontspan genoeg op een goede en lekkere manier, hoor. Maar ik zit nog altijd in dezelfde focus waarin ik al jaren leef. Ik wíl gewoon niet anders. Tijdens het sporten komen er ook hormonen vrij, hè. Dat gevoel. Ik zou het vreselijk vinden om dat op dit moment niet te hebben. Op vakantie word ik na tien dagen altijd heel onrustig. Ik wil dan bewegen. Na zoveel jaren topsport gaat dat vanzelf”, aldus de nog altijd gemotiveerde routinier.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.