Huntelaar: “Internationaal succes moet niet iets zijn wat je overkomt”

Klaas-Jan Huntelaar gaat zeker nog een seizoen door bij Ajax. De 35-jarige Ajacied gelooft in nieuwe nationale en internationale successen voor zijn club. Het is uiteraard wel belangrijk dat er  niet teveel spelers zullen vertrekken bij Ajax.

“Als er heel veel veranderingen komen, is het afwachten hoe het team daarop inspeelt”, zegt Huntelaar tegen Voetbal International. “Maar ik geloof erin dat we opnieuw ver kunnen komen in de Champions League. Al moeten we ons eerst zien te plaatsen voor de poulefase, hè. Maar na ons vorige seizoen moet het de ambitie zijn iets vergelijkbaars neer te zetten.”

“Het is een mooie uitdaging te laten zien dat we twee of drie jaar achter elkaar kunnen presteren in Europa. Dat ligt echt aan onszelf”, vervolgt de trefzekere spits zijn verhaal. “Die ambitie moeten we niet alleen uitspreken, maar we moeten er ook echt in gelóven. Internationaal succes moet niet iets zijn wat je overkomt. Want dan gaat het je niet nóg een keer lukken. De overtuiging dat het echt mogelijk is, kan je net die laatste paar procent opleveren.”

Volgens Huntelaar is een goed aankoopbeleid daarin cruciaal. “Als dat een paar jaar achter elkaar gebeurt, dan versterkt het elkaar. En kun je tot een samenstelling komen waarmee je ook in Europa succesvol kunt zijn. Een mix van ervaring en talent zorgt niet alleen voor balans in het veld, ook op de langere termijn is het goed voor de club: de opgeleide talenten vertegenwoordigen een bepaald kapitaal.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.