Voetbal International

Klaas-Jan Huntelaar is, ondanks de dramatische seizoensstart van Ajax, blij dat hij terug is in Amsterdam. De 34-jarige spits is echter minder blij met de KNVB en de kunstgrasvelden. De Ajacied snapt niet dat dit getolereerd wordt door de Nederlandse voetbalbond.

“Dat kunstgras is verschrikkelijk, waardeloos en je reinste competitievervalsing. De bal stuitert anders, krijgt een ander effect mee, het is gewoon een ander soort voetbal”, zegt Huntelaar tegen Voetbal International. “Jaren geleden dachten bepaalde mensen en clubs dat het de toekomst zou hebben, maar we kunnen toch met z’n allen concluderen dat dit onzin is.”

Huntelaar heeft niet alleen kritiek op de clubs met kunstgrasvelden. Ook de Nederlandse Koninklijke Voetbalbond moet het ontgelden bij de Achterhoeker. “Daarom snap ik de KNVB ook niet. Waar wacht je op? Jullie zijn de voetbalbond. Dat de KNVB niet optreedt, vind ik ongelofelijk. Toon eens gezag en leiderschap, dit kan toch niet langer?! Als er geen eenduidige regel voor ondergrond bestaat, kunnen we net zo goed ook op gravel of zand gaan spelen. In Duitsland is zoiets ondenkbaar, daar bepaalt de bond de regels en moet iedereen ze volgen. Hier gebeurt er niets”, aldus de international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)