Ondanks zijn nog één jaar doorlopende contract mag Klaas-Jan Huntelaar transfervrij vertrekken bij Schalke 04. De nieuwe technisch directeur, Christian Heidel, heeft volgens BILD besloten dat er komend seizoen geen plek meer is voor de spits. Huntelaar is de duurste speler in de selectie en mag om die reden uitzien naar een andere club. Dit betekent dat de deur voor Ajax open staat om de onderhandelingen te starten.

Huntelaar komt sinds 2010 uit voor Die Königsblauen en is in Gelsenkirchen zelfs vice-aanvoerder. Toch zou zijn vertrek ruimte moeten maken voor de komst van een aantal nieuwe spelers. The Hunter verdient in Duitsland circa vijf miljoen euro per jaar. Hij was in 159 competitiewedstrijden goed voor 80 doelpunten.

Voor Ajax komt dit nieuws als geroepen. De Amsterdammers moeten serieus rekening houden met een zomers vertrek van EK-ganger Arek Milik. De Pool heeft een uitstekend seizoen achter de rug en kan zich op het EK nog maar eens in de kijker spelen. Huntelaar is dus een serieuze optie om de spitspositie in te gaan vullen.