Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar: ‘Wij moeten ons focussen op het voetbal’

Klaas Jan Huntelaar stond tegen FC Groningen voor het eerste sinds zijn terugkeer in de basis. De Achterhoeker betaalde het vertrouwen van de trainer direct terug door in de eerste helft de openingsgoal voor zijn rekening te nemen. Hiermee legde de vervanger van Dolberg de basis voor een verdiende 3-1 overwinning. De aanvalsleider vertelde na afloop aan FOX Sports dan ook tevreden te zijn met de drie punten.

Ja, ik denk dat we goed speelden en veel druk hadden op Groningen. We waren op zoek naar het moment dat we zo dicht mogelijk bij de goal vrij konden komen. Meestal ging dat via de zijkanten om dan met voorzetten gevaarlijk te worden. Daar komt uiteindelijk ook de eerste goal uit. Een goede bal van Hakim die ik bij de eerste paal kon binnenkoppen,” Aldus de aanvaller

De 1-0 betekende de 110de goal van Huntelaar in de eredivisie en daar had hij niet veel balcontacten voor nodig. “Ik denk dat ik in de eerste helft minder dan tien balcontacten had. Dat heeft vooral met de tegenstander te maken. Ze speelden heel ver terug. Dan ligt de meeste ruimte aan de zijkanten en niet midden voor de goal en weet je dat je minder ballen krijgt.”

Door weer te winnen krijgt Ajax wat meer lucht, maar de kritiek op het beleid van Ajax blijft. Volgens Huntelaar moeten de mannen op het veld zich daar echter niet mee bezig houden. “Ik denk dat we beter gewoon kunnen focussen op het voetbal. Voor die randzaken zijn andere mensen aangesteld en niet wij.” Huntelaar wil zich dus niet bemoeien met het spelersbeleid van de club, in tegenstelling tot Ziyech en Veltman die dit eerder al wel deden.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Thomas Aalderink

Thomas Aalderink