Huntelaar: “Stoppen, door bij Ajax, of bij een andere club”

Het contract van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax loopt op 1 juli 2020 af. De Amsterdamse club heeft de verplichting om voor 1 april het contract formeel op te zeggen, anders wordt de overeenkomst automatisch verlengd. Volgens de laatste berichten zal de Nederlandse voetbalkampioen de verbintenis formeel opzeggen.

De 36-jarige Ajax-spits zal dan een aantal knopen moeten doorhakken. “Wanneer is het een mooi moment om te stoppen?”, zegt Huntelaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat is dus heel lastig. Je wilt niet te vroeg stoppen, want stel dat je spijt krijgt. Je kunt maar 1 keer stoppen. Maar te laat is ook niet goed, dat je er halverwege het seizoen klaar mee bent. Het moment wil je zelf bepalen, maar kan dat wel? Veel spelers maken volgens mij iets bewust mee, waardoor ze besluiten dat het niet meer kan. Ze hebben een blessure of zijn er mentaal gewoon klaar mee. Maar dat gevoel heb ik nu ­totaal niet, integendeel zelfs.”

Volgens onder andere Voetbal International zal Ajax niet verder gaan met de oud-international. Huntelaar zelf weet nog van niets. “We hadden de afspraak dat eerst alle focus op het seizoen zelf zou worden gericht, dan zouden we daarna wel verder kijken. Zo hebben we het vorig jaar ook gedaan. Volgens mij moest ik nog formeel mijn handtekening onder een nieuw contract zetten, terwijl ik gewoon al aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen was begonnen. Of Ajax verder wil, geen idee. Voor mij spoken er dus 3 opties door mijn hoofd: stoppen, door bij Ajax, of bij een andere club.”

Een andere club zou in het binnenland of in het buitenland kunnen zijn. “Voor mij is wel 1 ding helder: als ik volgend seizoen ergens speel, dan wil ik echt een uitdaging voelen, een prestatie leveren, echt van waarde zijn. Een beetje meehobbelen, daar pas ik voor. Het moet geen bezigheidstherapie worden. Zodra dat gevoel me bekruipt, is het echt voorbij”, zo besluit de Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.