Klaas-Jan Huntelaar interview

Huntelaar: ‘Je voeten branden gewoon weg’

Klaas-Jan Huntelaar was vanmiddag als invaller belangrijk met de assist bij de 0-1 van Donny van de Beek. Een hard gelag voor de spits, die ondanks de matige prestaties van Ajax, nog altijd Kasper Dolberg voor zich moet dulden in de pikorde. Toch uit hij voor de camera’s van FOX Sports zijn tevredenheid over de zwaarbevochten overwinning op VVV.

Een eerste helft waarin Ajax matig en inspiratieloos voor de boeg kwam, werd gevolgd door een beter tweede bedrijf. “Ik denk dat ik in de tweede helft gewoon meer de wil zag van ons team. Je moet het wel verdienen. Het grootste verschil is dat je duels moet winnen, gelijk laten zien dat je er bent,” aldus de routinier. “Daar begint het eigenlijk bij. Je moet gaan, duels winnen, lopen. En als het niet loopt, moet je in ieder geval die passie en strijd erin gooien. Dat hebben we gedaan en daarom winnen we hier.”

Het veld in Venlo was niet om over naar huis te schrijven. Ondanks dat er gesproeid was, vertraagde het stroperige kunstgras het spel enorm. “Je voeten branden gewoon weg aan de onderkant. Het is veel te warm, de bal rolt ook niet. Als je een steekbal wil geven, moet je bijna schieten. Ik kan er alles over zeggen, maar het heeft geen zin. De woorden liggen bij de KNVB,” besluit Huntelaar met een kritische noot richting Zeist.

 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens