Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar wilde niet naar China: “Ik ben afgegaan op Ajax, niet op de trainer”

Na negen jaar en omzwervingen langs Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 keerde Klaas-Jan Huntelaar dit seizoen terug bij Ajax. De nu 34-jarige spits heeft zijn nut al bewezen in Amsterdam. De Achterhoeker ziet er afgetraind uit en in het veld is hij nog even eerzuchtig als in zijn beste dagen.

Vlak na zijn komst vertrok de trainer Peter Bosz naar Dortmund. “Ik ben afgegaan op Ajax, niet op de trainer”, zegt Huntelaar tegenover het sportmanagementbureau Soccer Vision. “Ik heb een gesprek gehad met Bosz. Als trainer sprak hij me zeker aan. Hij speelde vorig seizoen mooi en leuk aanvallend voetbal.” Maar het ging ‘The Hunter’ niet om de trainer, maar om de club. “Ik heb bij Ajax niet voor een bepaalde coach gekozen.”

Huntelaar werd als tweede spits gehaald voor achter Kasper Dolberg. “Mijn rol is duidelijk. Ik kan daar zelf goed mee leven. Anders had ik het uiteraard niet gedaan. Maar er zijn zoveel wedstrijden. Vorig seizoen waren dat er zestig. Dat lukt niet met één spits.”

Ajax was niet de enige geïnteresseerde club. Clubs uit Europa en de Eredivisie zaten achter de routinier aan en ook clubs uit Amerika en China hadden belangstelling. “China was al een paar keer eerder voorbij gekomen. Ik had daar geen trek in, net zo min als Amerika. Ook de familie zat daar niet op te wachten. Sinds mijn komst bij Schalke wonen we prima in de Achterhoek.”

De 76-voudig international tekende voor één seizoen en na dit seizoen kijkt de Ajacied verder: “Ik wil uiteindelijk niet dat ik langer zou vastliggen, terwijl je misschien wat anders wilt. Daarom kijken we het eerst een jaar aan. Nogmaals, er komen genoeg wedstrijden. Maar het moet ook allemaal nog blijken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Soccer Vision

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.