‘Ik herken De Boer in Van Gaal’

Frank de Boer is al jaren de trainer van Daley Blind en de Ajacied maakt bij het Nederlands Elftal Louis van Gaal mee. Dat De Boer vroeger speelde onder de bondscoach en daarmee veel heeft opgestoken van Van Gaal, lijkt voor Blind een zekerheidje. “Ik herken veel van Frank de Boer in Louis van Gaal”, zegt hij in De Telegraaf. “Beide trainers eisen dat alles goed wordt uitgevoerd en iedereen de beste wil zijn.”

1394526542

De multifunctionele verdediger, annex middenvelder, vindt de werkwijze van Van Gaal, en dus ook De Boer, erg prettig. “De trainer is heel direct. En daar hou ik wel van. Hij zegt het als het goed is, maar ook als het slecht is. Hij weet je zo te prikkelen dat je elke minuut van de training alles wilt geven. Dat haalt hij uit je. Ze zijn allebei heel erg gedreven en duidelijk hoe ze het tactisch willen hebben.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.