Inspiratieloos Ajax wint makkelijk van laf en lachwekkend Feyenoord

9 mei 2021: De Klassieker. Het was nog even de vraag of er om 14.30 uur kon worden afgetrapt, want de politie wilde gaan staken. Dit ging uiteindelijk niet door zodat Feyenoord – Ajax toch gespeeld kon worden. Wie daar blij mee moest zijn zou rond 16.15 bekend worden….

De Amsterdammers konden niet beschikken over de geschorste Tagliafico. Feyenoord moest het doen zonder de geschorsten Berghuis en Toornsta. De Rotterdamse ploeg is aan een zeer matig seizoen bezig en vorige week verloren ze zelfs van ADO Den Haag, de nummer laatst van de Eredivisie die al meer dan 1(!) jaar niet had gewonnen op eigen bodem. Bij Feyenoord was de vrees groot dat ze tegen de landskampioen flink de boot zouden ingaan.

De Ajacieden kregen vooraf de felicitaties voor het winnen van De Dubbel, maar van een erehaag was geen sprake. Ajax speelde ook met een nieuw uit-shirt. Blauw met donkere strepen. Het shirt had wat weg van het shirt van Gremio, de tegenstander van Ajax in de Wereldbekerfinale van 1995.

De wedstrijd begon rustig. De Feyenoorders startten verdedigend en Ajax begon slordig. De eerste kans was voor Feyenoord. Dit na acht minuten, maar Stekelenburg was paraat en verwerkte de inzet tot een corner. Ajax beet daarna van zich af en dat leverde een vrije trap op, maar collega-keeper Bijlow stopte de inzet van Tadic.

Ajax was niet scherp en Feyenoord speelde met volle inzet. Toch kreeg Ajax in de 19e minuut een grote kans via Mazroui. Weer werd de inzet verwerkt tot een corner. Even later kreeg Ajax weer een hoekschop en dat leverde de 0-1 voorsprong op: het was een lekker 1-2tje tussen Botteghin en Senesi. Een uiterst schlemielige eigen goal dus.

Ajax bleef rustig aan doen en had weinig te vrezen ondanks dat Feyenoord scoorde, maar de spits Bozenik stond buitenspel. Het tempo zakte helemaal in. Ajax probeerde Feyenoord uit de verdedigende stellingen te lokken. Ajax geloofde het wel en Feyenoord kon niet beter.

Tot de laatste minuut van de eerste helft….Alvarez kreeg kennelijk de bal op zijn arm in het strafschopgebied: penalty en rood voor Alvarez. De 38-jarige Stekelenburg redde echter katachtig en Ajax haalde de rust met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft begon met twee wissels voor het tiental van Ajax. Schuurs en Kudus vervingen respectievelijk Mazroui en de onzichtbare Haller. De eerste tien minuten werden er geen kansen genoteerd. Feyenoord bleef laf spelen en kon niet beter. Ajax speelde met tien man. Na een kwartier gebeurde er eindelijk wat. Malacia kreeg rood na twee keer geel. Hij werkte Antony naar de grond toen hij op weg was naar het Feyenoord-doel. Weer tien tegen tien dus.

De wedstrijd kabbelde rustig verder door. Er was een kansje voor Feyenoord, maar er werd te agressief doorgegaan op penaltykiller Stekelenburg. Kort daarna kwam Ajax op 0-2. En weer scoorde Feyenoord in eigen doel. Deze keer was Haps de ongelukkige. Ajax was heer en meester en wisselde enkele spelers zonder in gevaar te komen tegen de enorm zwakke Feyenoorders.

Een van de invallers was goed voor de derde goal voor Ajax: Kudus schoot in na goed voorbereidend werk van een andere invaller Neres. 0-3 eindstand dus.

Daarna was het rustig uitspelen voor de landskampioen van Nederland. Op naar de laatste week van deze competitie met VVV (donderdag, thuis) en Vitesse (zondag, uit).

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

0-1, Senesi (21, eigen goal)

0-2, Haps (67, eigen goal)

0-3, Kudus (79)

Alvarez rood en Stekelenburg stop penalty (45)

Malacia rood (60, twee keer geel)

Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia (2x geel = rood); Teixeira, Fer (geel), Kökcü (Jörgensen/73); Linssen (Pratto/78), Bozenik (Haps/62), Sinisterra.

Wissels Feyenoord: Marsman, Ten Hove, Haps, Diemers, Jörgensen, Pratto, Spajic, El Bouchataoui.

Ajax: Stekelenburg; Mazraoui (Schuurs/46), Timber, Martínez (geel), Rensch (Klaiber/71); Álvarez (rood), Gravenberch (Ekkelenkamp/71); Antony (Neres/77), Klaassen, Tadić; Haller (Kudus/46).

Wissels Ajax: Scherpen, Reiziger, Schuurs, Klaiber, Neres, Idrissi, Ekkelenkamp, Kudus, Traoré, Taylor, Brobbey.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.