Marc Overmars

Jaarcijfers Ajax: enorme winst en grote stijging eigen vermogen

Ajax heeft de financiële cijfers gepresenteerd over het afgelopen topseizoen, meldt de officiële site van de Amsterdamse club. De winnaar van de dubbel maakte liefst 51,9 miljoen euro winst.

De omzet van 93,0 miljoen werd meer dan verdubbeld naar 199,5 miljoen euro. De voornaamste reden voor de financiële voorspoed is uiteraard de succesvolle campagne in de Champions League. Vorig seizoen bereikte Ajax de halve finale.

Het eigen vermogen van Ajax is inmiddels gestegen naar 210 miljoen euro (vorig seizoen: 158 miljoen euro). De directie en raad van commissarissen stellen voor een dividend uit te keren van 0,25 euro per aandeel.

De spelers en trainersstaf kregen in totaal 23,7 miljoen euro aan premies voor de sportieve prestaties, waardoor de post salarissen toenam tot 92,1 miljoen euro.

Ook de uitgaande transfers van onder andere Frenkie de Jong, Daley Sinkgraven en Justin Kluivert leverden veel winst op: 72 miljoen euro. De opbrengst van Matthijs de Ligt naar Juventus telde nog niet mee! De verwachting is dan ook dat Ajax het volgende seizoen weer dikke zwarte cijfers zal behalen.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.