Jairo Riedewald: ‘Ik wil niet klagen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 oktober 2016 11:08 – Bron: De Telegraaf

Jairo Riedewald was ondanks zijn jonge leeftijd lang onomstreden basisspeler van Ajax. Of het nou als linksback, centrumverdediger of controlerende middenvelder was, zowel Frank de Boer als Peter Bosz maakten graag gebruik van zijn diensten. Tot de bekerwedstrijd tegen Willem II. Lasse Schöne speelde de jeugdinternational uit de basis dankzij een uitstekend optreden tegen de Tilburgers. “Tegen Willem II kreeg een aantal andere basisspelers en ik rust. Maar na vier wedstrijden ben ik nu wel uitgerust, hoor.”

In gesprek met De Telegraaf laat Riedewald echter weten zijn kop niet te willen laten hangen. “Nee, ik heb nooit om uitleg gevraagd. Ik wil niet klagen, ga gewoon nog harder vechten voor een basisplaats”, aldus de Ajacied die vooral baalt van het feit dat hij geen focuspositie heeft. “Mijn multifunctionaliteit was altijd mijn kracht, maar nu speel ik door de enorme concurrentie op geen van die drie posities. Al heb ik voor dit seizoen eerlijk aangegeven dat ik het niet zo zag zitten om linksback te spelen. Maar als ik me via de linksbackplaats weer terug in het elftal kan spelen, moeten we het daar nog maar eens over hebben.”

Riedewald is niet de enige Ajacied die redelijk onverwachts op de bank is komen te zitten. “Met Kenny Tete en Riechedly Bazoer kwamen we vorig seizoen vast in het eerste en hadden we dit jaar grootse plannen om iets moois neer te zetten”, legt de geboren Haarlemmer uit. “Nu zit het even tegen en moeten we elkaar steunen op moeilijke dagen en motiveren om het de trainer nóg moeilijker te maken. Ik weet zeker dat we hem zullen overtuigen dat we gewoon in het elftal horen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.