Jasper Cillessen: ‘Dat zou niet normaal zijn’

Jasper Cillessen z’n carrière maakt dit jaar een stormachtige ontwikkeling door. De Ajacied vocht zichzelf in het basiselftal van Ajax om vervolgens ook dichtbij een rol als eerste keeper van het Nederlands Elftal te komen. Naar verwachting krijgt hij in de oefeninterlands tegen Japan en Colombia de voorkeur boven Tim Krul en Maarten Stekelenburg en werkt zo als eerste doelman naar het WK toe. “Natuurlijk zou dat niet normaal zijn”, zegt hij.

1381868433

“Ik vind het al heel bijzonder dat ik op mijn 24e jaar als eerste doelman van Ajax naar Oranje mag”, vervolgt Cillessen tegenover het ANP. De Ajacied was de afgelopen twee interlands ook verzekerd van een basisplaats. “Maar er zijn hier zo veel goede keepers dat ik het niet vanzelfsprekend vond dat ik er nu weer bij zou zitten. Net zoals ik er niet van uitga dat ik ga spelen tegen Japan en Colombia.”

Behalve Krul en Stekelenburg loert ook Michel Vorm op de positie van Cillessen. “Ik zal het dus steeds moeten laten zien. Nu hier bij Oranje, maar vooral de rest van het seizoen bij Ajax. Ik wil goed spelen en uiteindelijk met die schaal in mijn handen staan. Op die manier maak ik de meeste kans op een plaats in de WK-selectie.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.