Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 augustus 2016 23:11 – Bron: Veronica

Jasper Cillessen stelt zichzelf verantwoordelijk voor de tegentreffer die Ajax dinsdagavond incasseerde tegen FK Rostov. De doelman zag een vrije trap binnen dwarrelen in ‘zijn hoek’. “Ja, we moeten de wedstrijd met ruime cijfers winnen, maar je speelt gelijk door een fout van mezelf”, blikt de international realistisch en zelfkritisch terug voor de camera’s van Veronica.

“Ik zet een muur neer, op het moment van de aanloop heb ik goed zicht, maar daarna bewoog de muur en was ik de bal kwijt. Daarom zette ik dat stapje. Ik wilde voor mezelf dat zicht creëren.” Door dat stapje naar het midden van de goal, kon Cillessen niet meer bij de bal die in de verre hoek werd geschoten. De Russen hadden ook mensen in de muur gezet. “We moeten dit goed terugkijken en mogelijk de muur de volgende keer anders neerzetten.”

Ondanks het 1-1 gelijkspel vindt de doelman van Ajax dat zijn ploeg goede kansen heeft om door te gaan. Daarbij wijst hij ook naar het duel met PAOK Saloniki, waarin de Amsterdammers ook eerst thuis met 1-1 gelijk speelde. “We hebben laten zien dat we kansen kunnen creëren. Als die erin gaan win je daar. We kunnen er met vertrouwen heen gaan gezien vanavond, maar ook wat we tegen PAOK hebben laten zien.”