Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 november 2015 13:18 – Bron: Telesport

Jasper Cillessen vervulde zondagmiddag in de Klassieker een belangrijke goal. Hij wist Eljero Elia en Kazim Richards van scoren af te houden in een honderd procent scoringskans. Velen hadden al een goal geteld. “Maar ik niet. Het is een kwaliteit om te weten wat je in welke situatie moet doen. Je komt uit als een handbalkeeper, gooit je er vol voor. Oliver Kahn was daar de koning in.”

Cillessen neemt Kahn dus als voorbeeld. “Het was toch de opleiding in Nijmegen, tegen de Duitse grens aan”, zegt hij met een knipook. “Ik zag bij NEC die Benjamin Kirsten. Hij deed tegen De Graafschap precies hetzelfde. Je benen gooi je dicht door je knie naar de grond te brengen. Het is een techniek die ik me in de jeugd bij NEC onder Wilfried Brookhuis heb aangeleerd. Het is een kwestie van veel trainen, veel doen.”

De Ajacied kan leven met het gelijkspel tegen Feyenoord. “Die reddingen waren cruciaal, denk ik. Dat geeft veel voldoening. We hebben na rust ook laten zien dat we goed kunnen voetballen. Alleen moeten we het dan afmaken en dat hebben we weer verzuimd. De grote klap die we wilden uitdelen, is uitgebleven, maar we lopen ook weinig schade op”, aldus Cillessen in De Telegraaf.