Jasper Cillessen: ‘Kahn was daar een koning in’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 november 2015 13:18 – Bron: Telesport

1383910348

Jasper Cillessen vervulde zondagmiddag in de Klassieker een belangrijke goal. Hij wist Eljero Elia en Kazim Richards van scoren af te houden in een honderd procent scoringskans. Velen hadden al een goal geteld. “Maar ik niet. Het is een kwaliteit om te weten wat je in welke situatie moet doen. Je komt uit als een handbalkeeper, gooit je er vol voor. Oliver Kahn was daar de koning in.”

Cillessen neemt Kahn dus als voorbeeld. “Het was toch de opleiding in Nijmegen, tegen de Duitse grens aan”, zegt hij met een knipook. “Ik zag bij NEC die Benjamin Kirsten. Hij deed tegen De Graafschap precies hetzelfde. Je benen gooi je dicht door je knie naar de grond te brengen. Het is een techniek die ik me in de jeugd bij NEC onder Wilfried Brookhuis heb aangeleerd. Het is een kwestie van veel trainen, veel doen.”

De Ajacied kan leven met het gelijkspel tegen Feyenoord. “Die reddingen waren cruciaal, denk ik. Dat geeft veel voldoening. We hebben na rust ook laten zien dat we goed kunnen voetballen. Alleen moeten we het dan afmaken en dat hebben we weer verzuimd. De grote klap die we wilden uitdelen, is uitgebleven, maar we lopen ook weinig schade op”, aldus Cillessen in De Telegraaf.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.