Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 08 juli 2009 16:42 – Bron: Ajaxinside.nl

Jeroen Verhoeven tekent morgen na de medische keuring een contract voor drie seizoenen bij Ajax. De 29-jarige keeper is aangetrokken als derde doelman van Ajax en kost de Amsterdammers ongeveer 300.000 euro. De meeste mensen kennen Verhoeven van zijn postuur en de pizza-spreekkoren in de Amsterdam ArenA. Maar wie is Jeroen Verhoeven eigenlijk?

Ajaxinside.nl presenteert de kersverse aanwinst in tekst en video: Jeroen Verhoeven van pizzaman tot Ajax-keeper.

Niemand zal op 22 februari jl. hebben gedacht dat Jeroen Verhoeven ooit voor Ajax zou spelen. Hij zelf misschien nog wel het minst. Op die dag speelt FC Volendam in de ArenA tegen Ajax en Verhoeven wordt gedurende de wedstrijd toegezongen door het Ajax-publiek. “Pizza! Pizza!” verwijzend naar zijn postuur.

Het “pizzalied” in de Amsterdam ArenA

“Bij Ajax zongen ze het pizzalied. Ik vind het alleen maar mooi, kan er van genieten. Als 50.000 man probeert jou van je stuk te brengen, doe je toch iets goed. Iedereen heeft zijn mening en dat mag in Nederland. Ze zingen niet dat ik dood hoef. Het brengt me echt niet van mijn stuk. Ik ben trouwens helemaal niet zo’n pizzaman. Ik brand mijn mond altijd aan die dingen.” zei de doelman na de wedstrijd in de Amsterdam ArenA.

Over de kritiek op zijn lichaamsgewicht van 103 kilogram maakt hij zich dan ook niet druk. “Ik weet wat ik er voor doe, dus waarom zou ik? Ik train als topsporter zeven dagen per week zeer intensief. Omdat ik van huis uit vrij fors ben, werk ik daarnaast nog twee dagen in de week met een personal trainer. Samen bouwen we aan mijn fitheid en proberen we mijn kracht voor een deel ook om te zetten in snelheid. Dat doe ik trouwens al sinds 2004,” aldus de 1.97 meter lange doelman.

Jeroen Verhoeven begint zijn loopbaan als keeper bij Ajax, halverwege de jaren negentig, toen De Meer nog bestond. Frans Hoek, de specialist, trainde destijds de jonge doelmannen in Amsterdam. en maakte van Verhoeven een meevoetballende keeper. De keeper heeft ambitie: ooit wil hij bij de Nederlandse top spelen en ooit wil hij de Champions League winnen. Laten we hopen dat na het eerste, Verhoeven als reservedoelman ook de Champions League met Ajax weet te winnen.

Ondanks dat FC Volendam afgelopen seizoen degradeerde naar de eerste divisie, zullen weinig mensen zeggen Jeroen Verhoeven hiervan de schuld geven. De aanvoerder viel wekelijks op door goede reddingen. De keeper werd bovendien in maart gekozen tot de beste keeper in het VI elftal van de maand.  

Reageren op dit bericht