Joël Veltman: ‘Alsof we vijftig procent minder gaven’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 augustus 2016 23:15 – Bron: Voetbal International

1455624262

Joël Veltman is zeer kritisch op het vertoonde spel van Ajax na de nederlaag tegen Willem II. “We hebben het in de eerste helft, op één minuut na, weggegeven. Na 27 seconden ligt de bal in het mandje, maar daarna ligt het tempo laag, winnen we geen duels meer en zij kunnen er makkelijk onderuit voetballen. Dit mag niet, ook niet als je vroeg een goal scoort. Het leek nu wel of we vijftig procent minder gaven”, aldus de Ajacied in gesprek met Voetbal International.

“Dit baart wel zorgen. Je mag een wedstrijd verliezen op tactiek, maar niet op instelling.” De verdediger wil Peter Bosz, en zijn gewenste speelstijl, niet afvallen. “Dat slaat nergens op. Uiteindelijk moet je duels winnen, of je nou deze trainer hebt of een ander, dat maakt geen reet uit. De speelstijl neemt meer risico met zich mee, maar ik weet zeker dat we spelers hebben die dit kunnen bespelen”, aldus de international die zich weer lijkt te moeten richten op de rechtsback positie.

Tegen Willem II was het publiek kritisch op zijn spel. “Ik moest veel ballen terugspelen, terwijl ik juist vooruit wil. Dan gaat het publiek fluiten en dat accepteer ik dan maar. Er was weinig beweging en dan kom je moeilijk aan voetballen toe.” Toch vind hij het niet erg om als back te spelen. “Ik heb eind vorig seizoen ook laten zien dat ik rechtsachter kan spelen, uiteindelijk beslist de trainer. Dat hij mij als rechtsachter opstelt, vind ik prima.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.