Joel Veltman

Joël Veltman: ‘Begin van de backpositie te houden’

Joël Veltman begon tegen Willem II voor het eerste weer in de basis na zijn zwarte knieblessure en maakte zelfs een doelpunt. “Het is heerlijk. Je weet dat je gaat spelen, dat is al heerlijk en die goal is extra natuurlijk. Tadic gaf ook een wereldbal met rechts en Hakim scoorde ook nog met rechts. We worden tweebenig met z’n allen”, zegt hij met een knipoog tegenover FOX Sports.

“Of ik heb geoefend op scoren tijdens mijn revalidatie? Nou, dat is wel mooi want in Zeist hebben we veel afgewerkt, want die knie moet dat aankunnen natuurlijk. Ik moet als rechtsback ook aanvallender denken, dat verwacht de trainer ook van mij. Ik zag de ruimte en ging er gewoon overheen. Centraal achterin blijft mijn favoriete positie, maar ik begin steeds meer van de rechtsbackpositie te houden.”

Ajax won met 1-4 van Willem II, maar Veltman zag ook dat Ajax het zeker niet constant makkelijk had. “Je zag dat zij goed konden voetballen als we ze een beetje ruimte gaven. We kwamen ook een paar keer goed weg, zeker in de periode dat we 1-3 voorstonden en voor hetzelfde geld maken zij de eerste natuurlijk.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.