Joël Veltman: ‘Daar heb ik andere mensen niet voor nodig’

Joël Veltman werd als zondebok neergezet na de nederlaag tegen Valencia, doordat hij buitenspel ophief bij de goal van de Spanjaarden. Het was niet Veltman’s leukste week, maar veel kritiek heeft hij niet gelezen. “Ik weet zelf wel wat ik goed en fout deed in die wedstrijd, daar heb ik andere mensen niet voor nodig”, zegt hij in een uitgebreid interview bij FOX Sports. “Het is mooi dat AZ voorbij komt, want dan kan je dat gevoel een beetje wegspoelen.”

De verdediger vindt het geen nadeel dat Ajax direct op een sterke tegenstander stuit. Bovendien verwacht hij dat Ajax ook veel ruimte krijgt om te voetballen tegen de Alkmaarders. “Het wordt een hele leuke en open wedstrijd denk ik. Zij zullen niet inzakken en dat doen wij ook niet.” Veltman vindt dat AZ een goede indruk maakt dit jaar. “Zij scoren makkelijk, hebben goede creatieve spelers voorin en een stabiele achterhoede en middenveld. Wij moeten zorgen dat we ze over het hele veld niet teveel ruimte geven.”

Ajax verloor in de competitie van Willem II waarna de nederlaag tegen Valencia volgde en dan wordt er snel het woord ‘crisis’ gebruikt. Veltman wil daar zondag weer verandering inbrengen. “Je kan altijd een keer verliezen, zoals tegen Willem II. Nu zijn we ook uit de Champions League, dat is wel een wat donkerder verhaal om het zo maar te zeggen. Laten we uit het dipje komen door zondag gewoon te winnen. De laatste keer dat Ajax drie keer op rij verloor, heb ik nooit meegemaakt.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.