Joel Veltman

Joël Veltman: ‘Dit mochten we niet weggeven’

Joël Veltman was niet te genieten na het 3-3 gelijkspel tegen FC Twente. “Je geeft twee keer een voorsprong weg. De manier waarop… het gebeurt door spelhervattingen. Die goal zo vroeg in de tweede helft mag niet vallen. Je weet dat ze lengte hebben, maar je moet het ze zo moeilijk mogelijk maken. Hij stond wel heel vrij”, analyseert de aanvoerder tegenover FOX Sports.

Ajax leek tien minuten voor tijd de overwinning binnen te slepen. “In de slotfase scoor je de 3-2 en dan mag je het niet meer weggeven. Dan mis je meedogenloosheid.” In de eerste helft redde Veltman een bal van de lijn. Was het met de arm of met de borst? “Beide. Ik had m’n arm langs mijn lichaam en ik kan ‘m er moeilijk afhalen, het was totaal geen handsbal”, stelt hij. Volgende week staat de kraker tegen PSV op het programma. “Of we hier hadden verloren of gewonnen, die wedstrijd van volgende week moeten we gewoon winnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.