Joël Veltman reageerde na afloop van de 3-2 nederlaag tegen Vitesse duidelijk teleurgesteld. Ajax stond bij rust met 1-0 achter na een slechte eerste helft. “Het begint bij beleving, met je hart spelen, duels winnen. Zij waren daar in de eerste helft meer gedreven in dan bij ons”, analyseert de aanvoerder van de Amsterdammers na afloop in gesprek met FOX Sports.

Na de 2-0 van de Arnhemmers ging Erik ten Hag aanvallend wisselen, en dat leek goed uit te pakken, zag ook Veltman. “Op een gegeven moment gingen we anders spelen omdat we 2-0 achter stonden, dan krijgen we een vrachtwagen aan kansen mee, maar vrij snel kwam de 3-1 en dan is het wel klaar. We hebben erop getraind en daarmee hebben we ook heel veel kansen gecreëerd en moet je minimaal gelijk komen. We waren heel dichtbij de 2-2 met Amin die de paal raakt, die moet er dan in.”

Ajax staat inmiddels tien punten achter op koploper PSV. “Ik denk dat wij niet moeten praten over het kampioenschap. We moeten eerst maar wedstrijden gaan winnen en dat hebben we nu al twee keer niet gedaan”, stelt Veltman die ook de rekensom had gemaakt dat AZ de Amsterdammers inmiddels is genaderd op twee punten. “PSV staat te ver voor, en AZ staat dicht achter ons, maar we moeten eerst zelf gaan winnen.”