Joël Veltman: ‘Het staat beter dan vorig seizoen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 september 2015 10:09 – Bron: Telesport

1418978154

De defensie van Ajax staat dit seizoen als een huis. Met slechts twee tegengoals in zeven competitiewedstrijden doet de verdediging het goed. “Het staat beter dan vorig seizoen”, zegt Veltman in De Telegraaf. “We zijn heel erg met de details van het verdedigen bezig. Met Orlando, maar ook met Hennie Spijkerman, Frank de Boer en zelfs Dennis Bergkamp, want het verdedigen begint voorin.”

Toch is het niet allemaal hosanna geweest. “Dat we tegen Rapid Wien (2-2, 2-3) en Celtic (2-2) wel een paar ketsers hebben opgelopen, komt doordat het een hoger niveau is. Europees gaat het nog meer om de details. We moeten nog stappen maken, vooral in de coaching, vind ik. Jonge jongens zijn vaak meer met zichzelf bezig dan met een ander. Veltman vindt snelheid een groot wapen. “Mitchell, Kenny en Jairo kunnen Dafne Schippers ook bijhouden. Daardoor kunnen we met ruimte in de rug spelen en wat ’hoger’ druk zetten.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.