Joël Veltman: ‘Het zal anders zijn, maar ik kijk er naar uit’

Joël Veltman speelt komend seizoen voor Brighton & Hove Albion en de verdediger heeft veel zin om te beginnen bij zijn nieuwe club. “Ik heb met Edwin van der Sar over de Premier League gesproken. Het tempo in alle wedstrijden is vergelijkbaar met de Champions League. Dat is in de Eredivisie maar vier wedstrijden in één seizoen, terwijl dat Premier League elke dag de hele dag is. Het zal anders zijn, maar ik kijk er naar uit”, aldus Veltman op de clubsite van de Engelsen.

“Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik heb veel wedstrijden van Brighton op tv gezien en het Amex-stadion zag er geweldig uit, maar pas als je het zelf ziet, besef je hoe mooi het is. Ook de trainingsfaciliteiten zijn fantastisch. De Nederlandse competitie eindigde in april, dus het was behoorlijk frustrerend de afgelopen weken om niet te kunnen trainen, maar ik ben heel blij dat ik een Seagulls speler ben en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging in de Premier League.”

Veltman gaat spelen met rugnummer 34 ter ere aan Appie Nouri. “Iedereen weet wat er met Appie is gebeurd. Hij was een vriend van iedereen, we houden allemaal van hem en doen dat nog steeds. Daarom laten we bij Ajax nummer 34 zien zien als we een doelpunt vierden. Veel van zijn oude teamgenoten hebben dit nummer en ik weet dat hij heel trots zal zijn dat ik naar de Premier League ga.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.