Joël Veltman: ‘Hij heeft de speelwijze leren doorgronden’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 juli 2016 09:02 – Bron: Voetbal International

1457276500

Arek Milik blijft bij Ajax en dat stemt Joël Veltman erg tevreden. “Dat Arek bij ons blijft is heel positief. Hij groeit zodra hij langdurig het vertrouwen krijgt. Onder de nieuwe trainer zal Arek willen bewijzen dat hij dat vertrouwen een heel seizoen verdient”, aldus de centrumverdediger in gesprek met Voetbal International. “Arek heeft de speelwijze leren doorgronden, hij heeft een goede serie wedstrijden neergezet, plus de ervaring van een EK met Polen er achteraan.”

De verdediger weet ook dat Milik het moeilijk had in zijn beginperiode bij Ajax. “We hebben vorig seizoen veel aandacht besteed aan hoe we Arek het best in stelling konden brengen. Dan bekeken we beelden van zijn loopacties, we spraken er met hem over en daarna brachten we het op het trainingsveld in de praktijk. Zijn loopacties werden steeds beter, maar de bal kwam dan niet altijd op het juiste moment. Of helemáál niet.” Uiteindelijk maakte de Pool stappen. “De wisselwerking ging duidelijk vooruit. Arek bleef in de ruimtes duiken en als we hem daar lanceerden was het vaak raak.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.