Joël Veltman: ‘Respect voor Nick Viergever’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 februari 2016 13:01 – Bron: Ajax.nl

Joel Veltman Respect Voor Nick Viergever

De defensie van Ajax stond voor de winterstop als een huis. Frank de Boer hield constant vast aan dezelfde vier verdedigers, maar de afgelopen weken moest er worden gerouleerd door blessures van Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Joël Veltman werd rechtsback, terwijl Nick Viergever het gat dat Riedewald achterliet moet opvullen. “Na het uitvallen van Jairo hebben we het verdedigend en qua positie goed opgepakt”, stelt Veltman op de clubsite van Ajax. “Ik heb vooral veel respect voor Nick (Viergever, red.) die er binnen een mum van tijd stond. Verandering van de posities binnen het team zijn niet altijd eenvoudig.”

Veltman heeft zelf ook op veel posities gespeeld. Vroeger was hij rechtsbuiten, daarna rechtsback en sinds de A1 centrumverdediger. “Nu sta ik weer rechtsback en ja, daar heb ik echt weer even aan moeten wennen. Ik moet weer mijn oude trucjes uit de kast halen. Maar als ik eerlijk ben, voel ik me het beste op mijn plek als centrale verdediger. Toch heeft mijn positie rechtsachter ook voordelen. Aanvallend vind ik het rechtsachter goed toeven en het gaat ook best goed. Ik kan lekker langs de lijnen denderen. M’n voorzet kan nog steeds beter, maar dat zit ‘m vooral in veel wedstrijden spelen. Daar leer je het meest van.”

Ajax kan dit seizoen nog maar één prijs pakken, dat is de landstitel. Lang was de ploeg van Frank de Boer goed op weg. In de winterstop stond Ajax nog bovenaan in de Eredivisie. “De koppositie is niet meer van ons, maar we zijn zeker van plan om daar snel verandering in te brengen. We hebben keihard gewerkt als team en hebben alles nog in eigen hand. En laten we hopen dat PSV de komende tijd wat punten verspeelt!”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.