Joël Veltman: ‘Sinds mijn blessure wordt er anders naar mij gekeken’

Joël Veltman kende vorig seizoen een raar jaar waarin hij door een kruisbandblessure pas in de tweede seizoenshelft zijn opwachting kon maken in het eerste elftal. Op de clubsite van Ajax praat hij over wat er allemaal is veranderd en hoe hij zich terug wist te knokken in de basis. “Ik maak me bijvoorbeeld minder druk om dingen”, noemt hij één van de veranderingen. “Voorheen kon ik me enorm opvreten over wat anderen over mij zeiden. Negatieve berichten over mij in de media trok ik heel slecht. Tegenwoordig kan ik meningen van anderen makkelijker naast me neerleggen.”

Veltman vond het raar om weer aan te sluiten in het team na zijn revalidatie. “Sociaal gezien was mijn terugkomst wennen. Ik moest mijn weg binnen het team echt weer vinden. Het was alsof ik in een nieuwe ploeg terechtkwam en dat voelde vreemd. Het duurde een aantal weken voordat ik me niet meer opgelaten voelde en weer voluit kon lachen en kletsen met teamgenoten. Die had ik in die 9 maanden daarvoor nauwelijks gesproken. Pas toen ik mee ging trainen konden we weer een band opbouwen.”

De verdediger kwam relatief snel weer in beeld bij Erik ten Hag, maar dat ging volgens Veltman niet vanzelf. “Ik heb me na mijn blessure echt terug moeten knokken. Natuurlijk waren er schorsingen en had de blessure van Nous (Mazraoui, red.) er ook mee te maken dat ik steeds vaker aan de wedstrijd mocht beginnen. Maar goed, Ten Hag zet me er niet voor niets in, toch? Door hard werken heb ik me teruggevochten in zijn blikveld. Zo zie ik dat en zo zit ik ook in elkaar.”

De publieke opinie over Veltman is volgens hem ook veranderd. “Ik heb het idee dat er sinds mijn blessure en rentree anders naar me wordt gekeken. De gunfactor is groter, er wordt positiever over me gesproken. Dat voelt natuurlijk lekker. Het draagt bij aan mijn gevoel dat ik sterker terug ben gekomen. Ik voel me sterker dan ooit. Dat is een wisselwerking van mentaal en fysiek. Er zijn echt momenten, kleine persoonlijke overwinninkjes waar ik écht van kan genieten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.