Joel Veltman

Joël Veltman: ‘Spelers wilden door met Keizer’

Ajax won zondag met 3-1 van Willem II, maar makkelijk ging het niet. De thuisclub kwam zelfs op achterstand. “Drie punten zijn het belangrijkste”, stelt Joël Veltman na afloop voor de camera’s van FOX Sports. “Vraag me niet hoe, maar we trekken ‘m uiteindelijk over de streep.” Ajax ging pas echt goed voetballen na de tegengoal. “We hebben dat weleens vaker gehad, dat er eerst wat moet gebeuren voordat je aan de bak gaat. Dat klinkt gek en is natuurlijk vreselijk. We hadden het wel nodig, want daarna ging het wel goed.”

Veltman ging ook in op het vertrek van Marcel Keizer. “Het nieuws sloeg wel in, het kwam uit het niets, dus daar schrok ik wel van. We hadden als groep de stijgende lijn te pakken en ik had het idee wij als spelers nog met hem door hadden gekund. Onder moeilijke omstandigheden heeft hij toch een hoop voor elkaar gekregen, dus hij had wel wat credits verdiend.” Erik ten Hag wordt  waarschijnlijk de opvolger van Keizer. “Er is niks bevestigd volgens mij, maar hij doet het goed met FC Utrecht en ik hoor er goede verhalen over. Maar pas als hij in januari voor de groep staat, geloof ik dat hij de nieuwe trainer wordt. Tot die tijd is het onzeker.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.