Joel Veltman

Joël Veltman: ‘Het tempo lag niet heel hoog’

Joël Veltman reageerde gematigd tevreden na de 3-0 zege op PEC Zwolle. “De eerste helft was moeizaam. We begonnen goed, kregen een paar kansen, maar je weet dat als het lang 1-0 blijft, zij maar één kans nodig hebben en dan moet je weer opnieuw beginnen. De tweede helft speelden we het rustig uit. He tempo lag niet heel hoog, maar als je geduld hebt, dan komt de ruimte vanzelf. Dat zie je ook bij de derde goal.”

De nieuwe 4-2-4 formatie bracht nog niet het gewenste sprankelende spel. “Dit is de eerste wedstrijd in dit systeem, dat is altijd zoeken. Zeker in het drukzetten heeft het vanavond niet gebracht wat het zou moeten brengen, het moet beter uitgevoerd worden”, stelt de aanvoerder in gesprek met FOX Sports. Veltman vindt ook dat Huntelaar en Dolberg gewoon samen kunnen spelen. “Klaas staat prima daar, Kasper is zelf een beetje zoekende. Het is voor hem zaak om daar veel te spelen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.