Joël Veltman: ‘We wilden wat bewijzen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 september 2016 11:07 – Bron: Ajax.nl

1455624262

Joël Veltman is trots dat Ajax weer een Europese uitwedstrijd heeft gewonnen in de groepsfase van een Europees toernooi. “We wilden vooraf ook wat bewijzen in Europa; internationaal een keer een stap zetten”, stelt de rechtsback op de clubsite van de Amsterdammers. “Dat hebben we vandaag goed opgepakt. Panathinaikos is toch een ervaren ploeg. En fysiek zijn we toch ook de mindere.”

Makkelijk had Ajax het niet in Griekenland. “Het was vandaag meer vechtvoetbal dan goed voetbal. Wij begonnen gewoon niet lekker. Panathinaikos was de eerste helft gewoon beter. Dat zij druk naar voren durfden te zetten, hadden we trouwens niet verwacht.” Toch boog Ajax de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. “We hebben het in eerdere duels vaak genoeg weggegeven, vooral in een eindfase. Nu sluiten we het wél goed af.”

Ajax hield het echter wel tot het eind spannend. “Uiteindelijk hadden we deze wedstrijd eerder moeten killen, hadden we er eerder 1-3 of zelfs 1-4 van moeten maken. Net als tegen Vitesse bleef het verschil maar een doelpunt. Terwijl de ruimtes er vaak wel lagen. De ruimtes waren soms zó groot als de Atlantische Oceaan… Door daar niets mee te doen, maken we het onszelf zó moeilijk. Wedstrijden sneller beslissen is een leermoment voor de komende duels.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.