Johan Cruijff: ‘Het komt niet meer goed met Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 december 2015 21:53 – Bron: Telesport

1378927649

Johan Cruijff heeft geen vertrouwen meer in Ajax, dat schrijft hij in De Telegraaf. Volgens hem was hij de enige die de Amsterdamse club kon redden, zijn visie dan. “Omdat Wim (Jonk), Tscheu (La Ling) en ik drie echte Ajacieden zijn, blijven we natuurlijk hopen dat het toch nog goed komt met onze club. Maar we denken van niet”, meldt hij stellig in zijn wekelijkse column.

“Als ik Ajax nu zie, dan houdt het niet over. In de kwalificatie voor de Champions League werd tegen Rapid Wien een 2-0 voorsprong verspeeld, terwijl de tegenstander met tien man speelde. Al die goals in de laatste minuut, omdat een corner weg werd gegeven (Fenerbahçe) of een onnodige vrije trap veroorzaakt werd (Feyenoord). Acties waardoor Ajax ook nog eens de Europa League en het bekertoernooi kon vergeten.”

Cruijff zegt zijn vertrouwen in de Amsterdamse club op, mede door hetgeen hij net beschrijft. “Details die voor mij bevestigden dat de manier van voetballen ver van mijn visie afstond. Mijn referentie is het spel van FC Barcelona en Bayern München en daar zag ik bij Ajax te weinig van terug. Dan moet je gewoon eerlijk zijn en er afstand van nemen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.