Johan Cruijff: ‘Niemand klaar voor buitenland’

Johan Cruijff is van mening dat het merendeel van de huidige talenten in Nederland niet klaar is om een stap naar het buitenland te maken. “Het verschil tussen een goede en slechte voetballer is zijn handelingssnelheid. Want als je iemand de tijd geeft, komt zo’n beetje iedereen goed uit de verf”, legt hij uit in zijn column in De Telegraaf.

“Het is niet iedereen gegeven om te beoordelen welke voetballer voor welk niveau geschikt is”, vervolgt Cruijff. “Hopelijk beseffen de huidige spelers van Jong Oranje wel dat het niet verstandig is om voor je 24ste de eredivisie te laten voor wat het is. Het EK in Israël heeft duidelijk gemaakt, dat op dit moment niemand de stap naar het buitenland kan maken. Niet één.”

“Deze generatie zal zich eerst verder in de eredivisie moeten ontwikkelen en als dat goed gaat kan op een verantwoorde manier alsnog voor een mooie club worden gekozen. Daarbij is Spanje de norm”, aldus El Salvador.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.