Johan Derksen en Rene van der Gijp

Johan Derksen: ‘Ajax heeft meer toekomst dan Feyenoord’

Feyenoord is kampioen van Nederland, Ajax staat in de finale van de Europa League. De euforie in Rotterdam is enorm groot, maar Johan Derksen probeert dit temperen. “Dit is tegen het zere been in Rotterdam, maar ik denk dat Ajax veel meer toekomst heeft dan Feyenoord”, aldus de analist van Voetbal Inside in gesprek met RTV Rijnmond. “Bij Ajax gebeuren hele spectaculaire dingen. Ze zijn slechts op één achter Feyenoord geëindigd, omdat ze in de beginfase moeite hadden met de aanpak van Peter Bosz. Maar ze zitten nu in een flow. Ze hebben Schalke en Lyon eruit gespeeld en het is niet ondenkbeeldig dat ze ook van Manchester United winnen. Je ziet Ajax echt groeien op dit moment.”

Derksen is wel onder de indruk van de prestaties die Feyenoord dit seizoen heeft geleverd. “De grote verdienste van Van Bronckhorst is dat hij optimale rendement rendement uit Feyenoord heeft gehaald. In deze groep zit niet meer. Het is fantastisch wat ze gedaan hebben, maar dit was het. Beter dan dit kunnen ze niet”, stelt de voormalig profvoetballer die van mening is dat er veel meer rek in de selectie van de Amsterdammers zit ten opzichte van Feyenoord en PSV. “Bij Ajax zitten alle spelers op tachtig procent, die worden nog een stuk beter. Dus ik denk dat Ajax de komende seizoenen weer de baas gaat spelen in Nederland. Feyenoord moet goed opletten wat PSV doet, want die hebben de middelen om ook wat te doen aan de selectie. Het wordt hartstikke spannend en hartstikke boeiend.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.