John Heitinga: ‘Ik heb geen recht van spreken’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 september 2015 09:03 – Bron: Telesport

1437159648

John Heitinga kwam deze zomer met hoge verwachtingen naar Ajax, maar speelde dit seizoen nog geen minuut mee tijdens een officiële wedstrijd van het eerste elftal. Tegen Celtic en Excelsior zat de routinier niet eens bij de wedstrijdselectie, maar dat is een bewuste keuze geweest. “Afgelopen week heb ik één stap teruggezet om er vijf vooruit te maken”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf. “Door het schema van Ajax, met drie wedstrijden in de week, was het moeilijk om wedstrijdfit te worden.”

Hij legt uit: “Je reist veel, gaat van wedstrijd naar wedstrijd en de trainingsintensiteit is dan zelden maximaal. Op wedstrijddagen wordt er vanzelfsprekend helemaal niet getraind.” Daarom ging hij individueel aan de slag. “Het was belangrijk in de verzuring terecht te komen en ik wilde extra spiermassa kweken. Op het veld en in de sportschool hebben we allerlei oefeningen gedaan, waarbij er veel spanning op mijn benen kwam te staan. Alles om er te staan als de trainer, mijn medespelers en de club mij nodig hebben. Of dat nou tegen de nummer achttien van de eredivisie (De Graafschap, red.) of binnenkort tegen de nummer twee is.”

De centrumverdediger baalt dat hij amper speelt, maar reageert realistisch. “Omdat ik door de resultaten geen recht van spreken heb. Ajax staat bovenaan, heeft zes gespeeld, zestien punten en hield in de eredivisie vijf keer de nul. Wat moet ik dan tegen de trainer zeggen? Ken je de Wet van Boksbal? Als je teleurgesteld om je heen slaat, loop je zelf de hardste klappen op. Daarvoor loop ik inmiddels te lang mee”, lacht de verdediger. Om daar serieus aan toe te voegen: “Het groepsproces is tijdens een seizoen van cruciaal belang en moet juist door routiniers als ik worden bewaakt. Dus vind ik dat je eventuele onvrede intern moet uiten.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.