Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 januari 2010 22:31 – Bron: Sport1 United

John van ‘t Schip werkte lang als assistent van Marco van Basten en ook enkele maanden naast Martin Jol, maar inmiddels is hij trainer van Melbourne Heart. Als hij kijkt waar Ajax nu staat, is hij duidelijk. “Martin is zich redelijk aan het indekken”, doelt hij op de manier van praten van de oefenmeester. “Het indekken is zijn manier om het te verkopen.”

“Hij staat negen punten achter FC Twente en heeft er evenveel als wij vorig jaar”, gaat Van ‘t Schip verder. “Bovendien heeft hij De Zeeuw en Pantelic erbij, dus heeft hij een betere selectie. Maar een jaar later is het niet beter”, aldus de trainer in Sport1 United.  

klopt,, en het spel is beter
Jol zet een team neer, iets wat die 2 hiervoor niet voor elkaar kregen. spelers gaan voor elkaar door het vuur. zie suarez ineens hard werken en niet meer de grapjas uithangen. waar zijn die swalbes toch gebleven? ga ze al bijna missen.

vind het slecht van hem! dat het zo moet! van mij hoeft die niet meer terug te komen!

quote: Ron156

Nonsens. Ajax voetbalt weer veel meer als Ajax. Herkenbaarder. Onder van Basten was het laf en niet om aan te zien! En Jol is nu net begonnen!

Wat vind je herkenbaarder? Ajax speelt nog steeds zonder een 10 onder Jol. Onder Van Basten speelde Ajax regelmatig met een 10.

Wat mensen hier even vergeten is dat de groep weer een jaar langer bij elkaar is en dat spelers weer een beetje gegroeid zijn omdat ze een jaartje ouder zijn en idem ervaring hebben.

Onder Van Basten werd er veel meer naar voren gevoetbald door de hele ploeg, en daardoor kregen ze vaak domme doelpunten tegen door knullig balverlies op het middenveld. Wat Jol heeft gedaan is meer zekerheid inbouwen door behoudender te spelen.

Het probleem dat zowel Van Basten als Jol hebben is dat ze beide moeten werken met een veel te jonge ploeg en waarbij er absoluut geen zekerheid is wie er volgend seizoen nog bij Ajax voetbalt. Daar ligt het probleem en niet zo zeer bij de trainer.

Ik ben teleurgesteld in van ‘t Schip. Ajax speelt een stuk beter, dan onder van Basten. Kijk alleen al naar het aantal tegendoelpunten en het aantal gescoorde doelpunten. Dat is een. Ten tweede speelt Ajax gewoon beter. Uiteraard zitten er mindere wedstrijden bij.
Ten derde Jol speelt bijna altijd met dezelfde basiself. Van Basten had totaal een onherkenbaar elftal.
Ik vind dat van ‘t Schip niet meer welkom is bij Ajax. Men had hem ook aan zijn contract kunnen houden.
Reageren op dit bericht