Johnny Heitinga: ‘Cruijff is Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 maart 2016 15:39 – Bron: De Telegraaf

1458823150

Johnny Heitinga vernam donderdagmiddag, net als vele andere Ajacieden, het verdrietige nieuws dat Johan Cruijff is overleden. “Dit komt heel heftig aan. We wisten dat hij ziek was, maar hier hadden we geen rekening mee gehouden”, aldus de voormalig profvoetballer die onlangs een punt zette achter zijn carrière.

“We hoopten allemaal dat het goed zou komen”, vervolgt Heitinga in De Telegraaf. “Ajax is Cruijff. De verslagenheid hier is groot. Hij is een grootheid voor het Nederlandse voetbal. Zijn overlijden een enorm gemis.” Cruijff overleed aan de ziekte van longkanker. Hij is 68 jaar geworden, waarop Frank Rijkaard reageerde: “6 plus 8 is 14.”

Ook voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini heeft gereageerd op het overlijden van Cruijff. “Tussen twee trekjes van zijn sigaret door praatte hij altijd over de jongeren, over de ploeg, over de scholing van het voetbal. Ik ben een vriend verloren, de wereld is groots mens verloren, hij was een uitzonderlijke speler.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.