Johnny Heitinga: ‘Ik blijf sowieso bij het eerste’

Johnny Heitinga zat tegen Excelsior als interim-hoofdtrainer van Ajax op de bank en boekte direct een 1-4 zege. Of de overwinning zorgt voor een vaste aanstelling als hoofdcoach is nu nog onduidelijk. “Ik zit zondag bij Cambuur op de bank, maar of dat als hoofdcoach is, weet ik nog niet. Ik blijf sowieso bij het eerste, maar het is aan de club welke keuze ze maken”, aldus de 39-jarige trainer in gesprek met De Telegraaf.

Als het aan Heitinga zelf lag, had hij eerst dit seizoen met Jong Ajax afgemaakt. “Ajax heeft me een aantal weken geleden benaderd bij het eerste te komen als eerste assistent van Alfred Schreuder. Daar heb ik best wel lang over moeten nadenken en in eerste instantie zei ik: ’nee’.” De resultaten met het eerste elftal bleven daarna echter uit waardoor hij zijn mening heeft bijgesteld. “Ik ben Ajacied, de club heeft me gevraagd om te helpen. Dat zie ik als een compliment. En uiteraard sta ik er dan.”

“Donderdag aan het einde van de middag ben ik tot een mondeling akkoord gekomen met de club. Vanaf zaterdag zou ik Alfred alsnog gaan assisteren. Maar een paar uur later zag de wereld er heel anders uit. Ik had met Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der Sar afgesproken dat ik pas zaterdag aan de staf van het eerste zou worden toegevoegd, omdat ik me op Jong Ajax wilde richten. Nu moest ik me vrijdagochtend melden.”

Of Heitinga uiteindelijk de aangewezen persoon is om de taak van hoofdtrainer op zich te nemen, weet hij zelf ook nog niet. “Ik weet hoe ik werk en het gaat erom dat ik een goede klik heb met de groep. Je kunt tactisch de beste trainer zijn die er is, maar uiteindelijk moeten de spelers het voor je doen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.