Vrijdagavond om 21:15 speelt Ajax haar eerste duel in het Amsterdam Tournament. Atlético Madrid is dan de tegenstander. Johnny Heitinga maakte ruim een jaar geleden de overstap van Ajax naar de Madrileense club. “Ik zal voor het eerst tégen Ajax spelen”, zegt Heitinga. “Dat is toch heel raar, want ik heb vanaf mijn zevende tot vorig jaar bij Ajax gespeeld.”

“Wij willen vrijdag van Ajax winnen en Ajax wil van ons winnen. Ik kijk er naar uit om tegen mijn cluppie te spelen”, aldus de international die ook mét Ajax het Amsterdam Tournament heeft gespeeld. “Ik beschouwde toen ik nog bij Ajax voetbalde zo’n eerste wedstrijd voor de eigen fans altijd als leuk. Je laat de selectie voor het eerst aan de buitenwereld zien. Ajax kan in het Amsterdam Tournament zien waar ze staan. Een week later moeten zij immers klaar zijn voor de competitie”, weet de rechter verdediger.

“Wij hebben nog tot eind augustus”, gaat hij verder. “Ik merk aan de jongens hier dat ze zin hebben in het toernooi. Ze slaan het hoog aan. Wij kijken uit naar dit soort wedstrijden. Ik persoonlijk zeker”, aldus de oud-Ajacied.  

Reageren op dit bericht